1jpg_800x520.jpg

ПОСЕТА ИЗАСЛАНИКА ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ АНГОЛЕ СРЕДЊИМ ВОЈНИМ ШКОЛАМА

02. 06. 2023

Изасланик одбране Републике Анголе у Београду контраадмирал Едуардо Енрикеш да Силва посетио је данас средње војне школе, како би се упознао са начином школовања у средњошколским војним установама у Републици Србији.

Продекан за научно-истраживачки рад Војне академије пуковник ванр. проф. др Драган Трифковић, дипл. инж. упознао је контраадмирала Енрикеша да Силву са надлежностима средњих војних школа у области школовања будућих старешина Војске Србије и начином функционисања средњих војних школа под окриљем Војне академије.

 

Начелник Војне гимназије начелник Средње стручне војне школе „1300 каплара“ капетан фрегате Срђан Миљковић и начелник Војне гимназије Мирослав Ћитић представили су контраадмиралу наставне програме, капацитете за извођење наставе и обуке, као и смештајне капацитете школа којима руководе.

Током обиласка контраадмирал Енрикеш да Силва имао је прилику да се лично увери у квалитет услова у којима се школују најмлађи припадници Војске Србије, али и да се упозна са бројним пехарима и признањима са такмичења које су ученици средњих војних школа освајали на домаћим и иностраним такмичењима.

Изасланик одбране Републике Анголе изразио је задовољство оним што је имао прилику да данас види и чује и захвалио се домаћинима на срдачном дочеку.

Средње војне школе пружају најбоље могуће услове за школовање младих људи. Одлични услови за живот и рад, квалитетан наставни кадар, савремени кабинети и бројне могућности за бављење науком и спортом, представљају само неке од разлога због којих је интересовање за упис у наше школе сваке године све веће.  

Успеси наших ученика заслужни су што се имена средњих војних школа чују и ван граница Републике Србије!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови