olia-gozha-J4kK8b9Fgj8-unsplash.jpg

УСПЕХ НАШИХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ

26. 02. 2024

 У току месеца фебруара 2024. године одржана су општинска такмичења из српског језика и књижевности у организацији Друштва за српски језик и књижевност Србије. Ученици 52. и 54. класе Средње стручне војне школе "1300 каплара" узели су учешћа на овим такмичењима и остварили запажене резултате. 

 
Ученица 52. класе Јелена Јевтић је на Књижевној олимпијади освојила треће место. Укрстила је знање са ученицима средњих школа са територија опшина Савски венац, Стари град и Палилула и својим успехом се пласирала на окружни ниво Књижевне олимпијаде.
 
Ученик 54. класе Давид Зељковић освојио је прво место на Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе. На овом такмичењу учествовали су ученици средњих школа са територија општина Савски венац, Чукарица, Раковица и Барајево, а наш ученик је у тако великој конкуренцији показао завидно знање и остварио пласман на наредни круг такмичења. 
 
Честитамо ученицима и професорки Марији Марковић на оствареним резултатима и желимо им пуно успеха на наредним такмичењима.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови