zakletva 66.jpg

ВОЈНИЧКА ЗАКЛЕТВА УЧЕНИКА 48. КЛАСЕ

03. 10. 2020

 ЗАКЛИЊЕМ СЕ

 

Дана 25. 09. 2020. године ученици 48. класе, завршне године Средње стручне војне школе – „1300 каплара“, положили су војничку заклетву у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву. 

Посебно истичемо да је нашим ученицима указана част да њихов свечани строј буде испред центране – свечане бине приликом давања заклетве.

Залагањем и великим радом свих ученика током савлађивања посебних облика наставе ученицима Средње стручне војне школе – „1300 каплара“, указана је велика част да буду испред ратне заставе и званица присутних на свечаности и ако су најмлађи строј Министарства одбране и Војске Србије.

 

Наши ученици заклели се својом чашћу да ће чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије.

 

Након полагања војничке заклетве ученици 48. класе упућени су Центре за обуку и јединице Војске Србије, где ће наставити своје школовање и усавршавање у оквиру својих родова и служби.

Средња стручна војна школа – „1300 каплара“, честита ученицима 48. класе положену војничку заклетву. У складу са датом заклетвом, Школа од својих ученика очекује одличне резултате у савлађивању наставних активности и личном усавршавању сваког ученика.

 

 

Живела Средња стручна војна школа – „1300 каплара“!  Живела Војска Србије!

 

 

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови