2 Mars DP_800x600.jpg

Кондициони марш припадника Средње стручне војне школе "1300 каплара"

26. 03. 2023

 У циљу подизања нивоа физичке спремности и упознавања културно историјских споменика и природних лепота, ученици Средње стручне војне школе „1300 каплара“ са кадетима 147. класе и Војне гимназије су овог викенда реализовали су кондициони марш на релацији од насеља Девојачки бунар до цркве св. Василија Острошког и назад. Марш дужине 22 километра, најмлађи кадети Војне академије и ученици војних школа, реализовали су са комплетном борбеном опремом.


Маршевску колону повео је командант Кадетске бригаде пуковник Милан Кончар а пратили су га начелник Средње стручне војне школе „1300 калара“ капетан фрегате Срђан Миљковић и командант 147. класе мајор Благоје Ђачић. Колона је кренула из насеља Девојачки бунар, а на половини маршруте код цркве св. Василија Острошког на Воловским пашама у Делиблатској пешчари старешине, кадете и ученике дочекали су чланови удружења из села Долова који чувају и негују традицију Срба Јужног Баната. Традиционални дочек гостију, уз со и погачу, приредили су КУД „Банатски вез“ и удружење жена „Доловке“. Кадетима и ученицима је добродошлицу пожелео председник удружења грађана „Србија мој дом“ господин Бојан Војнов који је у току марша присутнима дочарао значај, природна, историјска и културна богатства овог краја, а пре свега пешчаре.


Након паузе маршевска колона упутила се ка циљу где их је дочекао начелник Војне академије пуковник ванредни професор др Срђан Благојевић. Ту су наставници катедре логистике, припадници батаљона за подршку и кадети 145. класе модула општа логистика припремили чувени војнички пасуљ за све учеснике марша. Поред тога потрудили су се да присутнима прикажу технологију припремања хране у теренским условима и рад логистике на обезбеђивању хране и воде.
 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови