staziranje_ssvs_2_1658945922_200x112.jpg

Обука за одржавање авиона и хеликоптера Војске Србије

28. 07. 2022

У Центру за обуку Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници у току је обука ученика завршне године Средње стручне војне школе „1300 каплара“ за одржавање ваздухоплова Војске Србије.

Обука се реализује на авионима „супергалеб“ и „ласта“ и хеликоптерима „газела“, у оквиру стажирања у 204. ваздухопловној бригади, са циљем оспособљавања будућих подофицира ваздухопловнотехничке специјалности за опслуживање и одржавање ових типова ваздухоплова.
 
Ученици током обуке стичу дубља знања о ваздухопловима, њиховим деловима, намени, принципима рада и основним радњама и поступцима приликом одржавања ваздухопловне опреме и инструмената у првом и другом нивоу одржавања, што ће им бити од непроцењивог значаја на почетним дужностима у јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО.

 

Након завршеног четворогодишњег школовања, положеног испита из стручноспецијалистичких предмета и матурског испита, ученици Средње стручне војне школе ће добити звање техничара одређене специјалности и бити примљени у Војску Србије као професионални подофицири са чином водника.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови