IMG-eb1a68ead9bc03d4c4c1d82ce32a24d3-V_200x133.jpg

ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА

05. 02. 2022

Поред овогодишњих лауреата, признања за допринос јачању угледа МО и ВС у свету кроз врхунско спортско постигнуће у протеклој години додељена су и војним спортистима Тијани Богдановић, Александру Кукољу, Невени Јовановић, Ањи Обрадовић, Јасмини Миловановић и Луки Милошевићу, ученику 51. класе Средње стручне војне школе "1300 каплара".

Министар Стефановић захвалио се спортистима на свему што су учинили током протекле године, али и у читавој досадашњој каријери.

– Оно што сте урадили у 2021. години ће, свакако, остати забележено у историји јер сте на један потпуно частан и достојанствен начин представљали и Министарство и Војску, али и Србију. Драго ми је што је традиција проглашења најбољих спортиста, најбољих екипа поново нашла место у нашем календару – рекао је Стефановић.

Он је истакао да се наш народ поноси резултатима војних спортиста и да очекује да они инспиришу и неке нове младе људе да постану шампиони.

Коментаришући резултате у стрељаштву ученика Средње стручне војне школе "1300 каплара", Луке Милошевића, министар је оценио да су његова достигнућа импресивна.

– Верујем да је пред Луком озбиљна каријера и ако било шта Министарство још може да уради да помогне, ми смо ту и заиста стојимо на располагању, јер бих волео да ти постанеш велики шампион, пре свега за себе наравно, а онда и за Србију – нагласио је министар.

 

Шеф делегације Републике Србије при CISM пуковник др Миливоје Пајовић, честитајући лауреатима рекао је да они својим делом, дају пример млађима од себе, славећи труд, здрав начин живота, жељу за сталним усавршавањем и љубав према Србији.
 
- Наши данашњи слављеници показују да разлика између могућег и немогућег у спорту лежи у њиховој одлучности, самоодрицању и тешком и упорном раду. Поручују нам да победа није увек сврха и циљ, али жеља за победом јесте – рекао је Пајовић.


 

Поред овогодишњих лауреата признања за допринос јачању угледа МО и ВС у свету кроз врхунско спортско постигнуће у протеклој години додељено је спортистима који су постигли изузетне резултате. Међу њима су  припадници Спортске јединице Војне академије, чланови нашег олимпијског тима - теквондисткиња Тијана Богдановић, освајач бронзане медаље у Токију, џудиста Александар Кукољ светски вицешампион, џудисткиња Ања Обрадовић, освајач бронзане медаље на светском првенству и репрезентативки у стрељаштву Јасмини Миловановић.

Признање је припало и капетану прве класе Невени Јовановић, победници „34. Београдског маратона“ и освајачу 30 медаља на државним атлетским првенствима, такмичењима и тркама у Републици Србији, као и Луки Милошевићу, ученику 51. класе Средње стручне војне школе "1300 каплара", најуспешнијем младом спортисти Министарства одбране и Војске Србије – државном кадетском рекордеру у стрељаштву и освајачу више од 30 медаља на званичним такмичењима Стрељачког савеза Србије у 2021. години.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови