img_6_1645396418244.jpg

ОСТВАРЕНИ РЕЗУЛТАТИ СА ТАКМИЧЕЊА УЧЕНИКА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ "1300 КАПЛАРА"

20. 02. 2022

ОСТВАРЕНИ РЕЗУЛТАТИ У СТРЕЉАШТВУ
 
Ученици Средње стручне војне школе "1300 каплара" представљали су нашу школу на Првенству Србије за јуниоре/ке, ваздушним оружјем, које је овог викенда одржано у Смедереву, у ваздушној стрељани спортске дворане „Смедерево“.

 

У дисциплини ваздушни пиштољ у категорији јуниора ученици Урош Вукојевић, 49. класа и ученик Лука Милошевић, 51. класа Средње стручне војне школе "1300 каплара" били су у саставу екипе Војне академије која је забележила убедљиви тријумф у екипном пласману и тако одбранили титулу освојену прошле године у Нишу, овога пута са резултатом од 1651 кругом, који је за 37 кругова виши у односу на прошлу годину.

 

Ученик Лука Милошевић, из  51. класе Средње стручне војне школе "1300 каплара", званично најуспешнији млади спортиста Министарства одбране и Војске Србије за 2021. годину, сјајно је стартовао у индивидуалним квалификацијама поставивши нови лични рекорд, који сада износи 562 кругова, чиме се пласирао на другу позицију у квалификација коју је заузео и након финала. На корак до уласка у финале на деветој позицији остао је трећи члан победничке екипе ученик Урош Вукојевић, из 46. класе Средње стручне војне школе "1300 каплара".

 

Резултат вредан помена постигла је и екипа јуниорки која је заузела 4. место у екипном пласману дисциплине ваздушни пиштољ, у чијем су саставу биле наше ученице Јована Милошевић, 51. класа  и Јована Станковић из 52. класе Средње стручне војне школе "1300 каплара". Екипу је предводила ученица Јована Милошевић, која се са 8. позиције у квалификацијама, пласирала у финално гађање индивидуалног надметања где је заузела 6. место.

 

 

ОСТВАРЕНИ РЕЗУЛТАТИ СА ТАКМИЧЕЊА У ЏУДОУ

Ученица Емилија Павловић, 50. класа Средње стручне војне школе "1300 каплара"  освојила је прво место на такмичењу у Нишу за територији Централне Србије.

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ

На општинском такмичењу из физике, одржаном дана 19.02.2022. године, одржном у гимназији Свети Сава у Београду, ученици Средње стручне војне школе "1300 каплара" освојили су прво и друго место и обезбедили пласман на градско такмичење. Ученик Марко Петровић из 52. класе освојио је прво место а ученик Виктор Гајевић из 52. класе освојио је друго место. 

ЧЕСТИТАМО НАШИМ УЧЕНИЦИМА НА ПОСТИГНУТИМ РЕЗУЛТАТИМА!

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови