9 Strelci april 2022_200x90.jpg

ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА МЛАЂЕ ЈУНИОРЕ И КАДЕТЕ

03. 04. 2022

 
Припадници Стрељачког клуба Војне академије „Академац“ учествовали су на Првенству Србије за кадете и кадеткиње ваздушним оружјем, које је одржано дана 3. априла 2022. године у Београду, у ваздушној стрељани спортског друштва „Црвена Звезда“.
 
У дисциплини ваздушни пиштољ, у категорији кадета, најупешнији је био ученик 51. класе Средње стручне војне школе „1300 каплара“ Лука Милошевић који је уједно био и најзаслужнији да екипа у чијем су саставу били и Дамјан Ексић, ученик 49. класе Војна гимназије и Дарко Станковић, ученик 52. класе Средње стручне војне школе „1300 каплара“, убедљивим тријумфом постави нови државни рекорд са погођених 1602 кругова. У категорији млађих јуниора прво место припало је екипи у саставу Лука Милошевић и Алекса Стојковић, ученици Средње стручне војне школе „1300 каплара“ и Матеја Петровић, члан породице припадника МО и ВС.
 
 
У дисциплини ваздушни пиштољ, у категорији кадеткиња, друго место припало је екипи у чијем су саставу биле Јована Станковић, ученица 51. класе Средње стручне војне школе „1300 каплара“, Хелена Куртов и Андреа Стојановић, чланови породице припадника Војне академије Универзитета одбране. У категорији млађих јуниора на корак до медаље стала је екипа састава ученице Зорана Глишић, Теа Аризановић и Јована Лазић, припаднице 48. класе Војне гимназије. У индивидуалном такмичењу највише успеха имала је ученица Зорана Глишић која се пласирала у финале у коме је заузела 5. место.
 
Ученици Средње стручне војне школе "1300 каплара" успели су да на Првенствима Србије, у дисциплини ваздушни пиштољ, испишу историју српског стрељачког спорта одбраном титула које су освојили прошле године у категоријама кадета, млађих јуниора и јуниора као и да два пута надмаше државни рекорд у истим категоријама.
 
 
Честитамо ученицима Средње стручне војне школе "1300 каплара" 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови