1jpg.jpg

СВЕЧАНИ СТРОЈ ПОВОДОМ ДАНА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

24. 04. 2023

Поводом Дана Војске Србије у Интернату Средње стручне војне школе „1300 каплара”, пред свечаним стројем ученика и запослених, прочитане честитка потпредседника Владе и министра одбране Милоша Вучевића и информација о празнику.

 

Свечаном строју ученика и запослених Средње стручне војне школе „1300 каплара” присуствовао је начелник Деканата Војне академије пуковник др Аца Ранђеловић.

  

Он је у имe начелника Војне академије и своје лично честитао ученицима и запосленима предстојећи празник, нагласивши да су ученици средњих војних школа, као најмлађи припадници Војске Србије, права будућност наше славне војске.

 

Поводом Дана Војске Србије уручене су и награде и похвале запосленима и ученицима Средње стручне војне школе „1300 каплара”, који су у претходном периоду остварили запажене резултате. Награде и похвале уручио је начелник Средње стручне војне школе „1300 каплара” капетан фрегате Срђан Миљковић.

 

Војска Србије прославља свој празник 23. априла, у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, који је био прекретница у стварању модерне српске државе и војске. Као продукт самосталности српске државе, уследило је стварање стајаће војске и установљавање Гарде, од 76 младића „по стасу и угледу“ из најбољих сеоских кућа.

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови