mjv1154_1645530564_1645531188_200x139.jpg

Министар Стефановић и чланови репрезентације Србије у стрељаштву са ученицима Средње стручне војне школе "1300 каплара"

22. 02. 2022

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је заједничком тренингу чланова репрезентације Србије у стрељаштву и ученика војних школа. Подсећајући да војне школе нуде бројне предности, али и омогућавају им да наставе да истовремено негују своје таленте и интересовања у одличним условима, министар Стефановић је позвао младе да се пријаве на конкурс који је отворен до 31. марта.

 
 
Tренингу су се придружили чланови репрезентације Србије у стрељаштву Дамир Микец, Зорана Аруновић, Душко Петров, Бранкица Зарић, као и Димитрије Гргић и Јасмина Миловановић.
 
- Данас је овде са нама заиста много шампиона, и освајача олимпијских медаља и светских и европских првенстава у стрељаштву. Желим да вам се свима захвалим што сте издвојили време и, наравно, да изразим посебну захвалност Јасмини и Димитрију, који су припадници наше Спортске јединице Министарства одбране и који и иначе током године држе тренинге ученицима наших војних школа – рекао је министар, додајући да то очигледно одлично раде с обзиром да ученици обе војне школе упорно нижу медаље на свим јуниорским првенствима.
 
 
Тренинг, под будним оком тренера Горана Микеца, Митје Гргића и Драгана Грбића, био је и прилика да младе наде нашег стрељаштва из Средње стручне војне школе "1300 каплара" и Војне гимназије виде како се припремају наши врхунски спортисти.

Министар Стефановић обишао је овом приликом и реновирани кабинет страних језика, рачунарства и информатике и просторије за живот и рад ученика Средње стручне војне школе "1300 каплара", где је разговарао и са ученицима који су остварили запажене успехе и на такмичењима у џудоу, као и на такмичењима  физике.
 
 
Обиласку су присуствовали и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник ванр. проф. др Горан Радовановић, начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић, начелник Средње стручне војне школе "1300 каплара", пуковник доц. др Стеван Мушицки, начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић и председник стрељачког клуба Војне академије пуковник Дејан Куртов.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови