Hippo image Serbia_800x396.jpg

УСПЕХ НАШИХ УЧЕНИКА НА МЕЂУНАРОДНОМ HIPPO ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

06. 04. 2023

У савременим геополитичким околностима познавање страних језика постаје све важнији предуслов друштвено-културалног напретка. Будући да Војска Србије препознаје вредност изучавања страних језика у војним школама ради оптималног оспособљавања будућих војних лица и осталог особља за рад у међународним мировним операцијама, остваривање успешне професионалне сарадње са припадницима других нација и за стручно усавршавање из уџбеника који су написани на изворним језицима различитих аутора, у Средњој стручној војној школи "1300 каплара" се велика пажња посвећује настави немачког и енглеског језика.

Светски је тренд да се развијају међународно признати тестови ради препознавања нивоа постигнућа ученика из области познавања страних језика, стога је у суботу 18.03.2023. године у нашој школској згради двадесетак ученика свих разреда Средње стручне војне школе "1300 каплара" и педесетак ученика наше братске Војне гимназије учествовало у првом кругу на међународном стандардизованом такмичењу из енглеског језика под називом „11th International English Language Olympiad – English Without Borders“. Ученици су се такмичили на нивоима Hippo 3 (CEFR A2), Hippo 4 (CEFR B1) и Hippo 5 (CEFR B2), а на државно финале, тј. светско полуфинале, пласирали су се ученици чији резултат спада међу 10% најбољих у држави. Такав одличан успех и част да представљају Војску Србије на овом престижном такмичењу остварили су следећи ученици Средње стручне војне школе "1300 каплара":
  • Hippo 3 (CEFR A2):
  1. Марко Цмиљанић (53. класа ССВШ, I разред).
  • Hippo 4 (CEFR B1):
  1. Вук Петровић (52. класа ССВШ, II разред).
 
Захваљујемо се свим ученицима који су показали спремност да узму учешћа на овом такмичењу, победницима првог круга и представницима Средње стручне војне школе "1300 каплара" на државном такмичењу честитамо, а све остале ученике позивамо да у наредном периоду што више усавршавају своје знање енглеског језика и кроз овај вид тестирања.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови