1675366550434_451x600.jpg

СТРЕЛЦИ ГОДИНЕ

02. 02. 2023

Јована Милошевић и Лука Милошевић, ученици Средње стручне војне школе „1300 каплараˮ већ трећу годину за редом учествују и представљају нашу школу, Војну академију, Универзитет одбране, Војску Србије и Министарство одбране и Републику Србију на такмичењима у стрељаштву у дисциплини ваздушни пиштољ и остварују завидне резултате.

У току 2022. године учествовали су на многобројним такмичењима у земљи и инострансву и нашој школи доносили знамења.

Јована Милошевић, ученица 51. класе (трећа година школовања), школује се на Ваздухопловнотехничком смеру, специјалности Радио-радарска техника и поред редовне наставе, остварених завидних резултата приликом реализавије наставног процеса, одваја време и активни је члан клуба Академац. Стрељачки савез Беогада Јовану је прогласио за најуспешнију кадеткињу у дисциплини ваздушни пиштољ у 2021. години.

Лука Милошевић, ученик 51. класе (трећа година школовања), школује се на смеру Телекомуникације и информатика и најуспешнији је члан клуба Академац. Лука је у 2021. години на нивоу града Београда остварио следећа признања од Стрељачког савеза Београда:

       најуспешнији пионир пиштољем у 2021. години,

       најуспешнији кадет пиштољем у 2021. години,

       најуспешнији млађи јуниор пиштољем у 2021. години,

       најуспешнији кадет пиштољем у 2022. години и

       најуспешнији кадет пиштољем у 2022. години.

На основу остварених резултата у току 2022. године Стрељачки савез Србије га је прогласио за СТРЕЛЦА ГОДИНЕ у категорији кадета и освојено треће место и СТРЕЛЦА ГОДИНЕ у категорији јуниора и освојено прво место.

Јовани и Луки је организован пријем код начелника Војне академије, ванр. проф. др Срђана Благојевића, а честиткама су се придружили и чланови Колегијума начелника Војне академије. 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови