2.jpg

ОСНОВЦИ ИЗ КРАГУЈЕВЦА У ПОСЕТИ СРЕДЊОЈ СТРУЧНОЈ ВОЈНОЈ ШКОЛИ „1300 КАПЛАРА“

09. 10. 2022

 ОСНОВЦИ ИЗ КРАГУЈЕВЦА У ПОСЕТИ СРЕДЊОЈ СТРУЧНОЈ ВОЈНОЈ ШКОЛИ „1300 КАПЛАРА“

 

Средњу стручну војну школу „1300 каплара“ дана 08. октобра 2022. године, посетили су ученици Основне школе „19. октобар“ из Маршића код Крагујевца како би се упознали са војним школством и могућностима за наставак школовања у средњим војним школама. Ученици 5, 6, 7. и 8. разреда ове школе, у пратњи наставника, дошли су у просторије Интерната Средње стручне војне школе „1300 каплара“, где су их дочекали капетан Миљана Петронијевић и ученици наше школе. Кроз разговор и презентацију, ученици су госте упознали са историјатом Средње стручне војне школе „1300 каплара“ и погодностима које она пружа својим ученицима.

Основцима је објашњен начин и поступак конкурисања за упис у Средњу стручну војну школу „1300 каплара“, као и начин припреме за пријемни. Поред тога, кроз причу о Наставном плану и програму Средње стручне војне школе „1300 каплара“, сазнали су на који начин школа припрема ученике за почетне подофицирске дужности у Војсци Србије, као и да најбољи ученици имају могућност наставка школовања на Војној академији и каријеру официра Војске Србије.

  

У наставку посете, заједно са ученицима Средње стручне војне школе „1300 каплара“, ученици из Крагујевца су обишли просторије интерната, ученичке собе, читаоницу, спортски центар и терене, најмодернију ваздушну стрељану и кроз разговор са њима добили су информације о школовању у Средњој стручној војној школи „1300 каплара“ „из прве руке“.

  

Препуни утисака основци су напустили Интернат Средње стручне војне школе „1300 каплара“, а сигурни смо да ћемо неке од њих у наредном периоду дочекати као кандидате за упис, а касније и као ученике Средње стручне војне школе „1300 каплара“.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови