Sertifikat KGL.jpg

KGL Contest

20. 03. 2020

Ученици Средње стручне војне школе узели су учешће у међународном KGL Contest такмичењу из енглеског језика. Први круг такмичења реализован је у Средњој стручној војној школи, где су ученици остварили запажене резултате.
 
У згради наше школе 25. јануара ове године одржано је међународно КГЛ (KGL - Kangaroo Global Language) такмичење из енглеског језика чији је организатор ИТА (ITA - International Testing Authority). Тестови за све нивое такмичења су стандардизовани и састављени у складу са описима датим у Заједничком европском референтном оквиру за језике ЦЕФР (CEFR - Common European Framework of References). Значајно је то што је могућност субјективног оцењивања радова искључена будући да се тестови прегледају у Ирској машинским путем.
 
Из Средње стручне војне школе учествовало је 14 кандидата који су радили тестове у распону од нивоа Б1 до Б2, а укупно је у првом кругу овог такмичења било 911 такмичара из 85 школа из Србије. На нивоу А2 надметало се 196 ученика, на нивоу Б1 - 182, на нивоу Б2 - 164 и на нивоу Ц1 - 22 такмичара. Пропозиције налажу да се у други круг пласира 10-12% најуспешнијих кандидата осим на највишем Ц1 нивоу где због малог броја пријављених даље иде првих 16 такмичара.
 
За похвалу је ученик Огњен Раковић из 48. класе ССВШ јер је успео да освоји захтевани број поена за пролаз у други круг на нивоу Б2. Овим постигнућем Средња стручна војна школа се сврстава у 10% школа које су оствариле најбољи резултат на овогодишњем КГЛ такмичењу.
 
За допринос и помоћ у реализацији такмичења Средња стручна војна школа добила је признања од представник CYCLO PROJECT-а. Поред наведених признања Средња стручна војна школа добила је и сертификат успешности проласка ученика у други круг такмичења и налази се међу 10% школа у свету које су то оствариле.
 
За успех ученика и Средње стручне војне школе најзаслужнија је била наставник енглеског језика Сања Корићанац.
 
 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови