1.jpg

УСПЕХ НА 1. CISM ПРЕДУНИВЕРЗИТЕТСКОМ ЕДУКАТИВНОМ КАДЕТСКОМ ТУРНИРУ

29. 06. 2024

 УСПЕХ НА 1. CISM ПРЕДУНИВЕРЗИТЕТСКОМ ЕДУКАТИВНОМ КАДЕТСКОМ ТУРНИРУ

 

Ученици Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара” на 1. CISM предуниверзитетском едукативном кадетском турниру, у оквиру Међународног савета за војне спортове CISM, који се одржава од 22. до 30. јуна у Тули у Руској федерацији остварили су запажене резултате.

 

У овом јединственом спортском догађају у свету, поред наше, учествовале су делегације ученика средњих школа из још осам земаља чланица CISM: Руске федерације као домаћина, Мозамбика, Белорусије, Северне Кореје, Казахстана, Бангладеша, Пакистана и Буркине Фасо.

На савременим спортским теренима војне школе „Суворов“ у Тули, за подијуме и престиж својих земаља, у мушкој и женској конкуренцији, ученици су имали прилику да се надмећу у спортским дисциплинама: лака ателетика (100, 200, 400 и 1000 метара, шведска штафета, скок у даљ и бацање кугле), пливање (50 и 100 метара у свим стиловима и штафети 4х50 метара), одбојци, ваздушном стрељаштву (пушка и пиштољ) и боксу.

 

Већ првог дана наша делегација уписана је у историју овог такмичења када је ученица Војне гимназије Драгана Димић освојила треће место у дисциплини 100 метара. Да се у њеном случају ради о изузетном таленту показала је наредног дана када је у дисциплини скок у даљ освојила златно одличје.

 

Поред ње, у дисциплини шведска штафета, екипа састављена од ученика Марка Цмиљанића, Александра Срејића и Стефана Јеремића из Средње стручне војне школе „1300 каплара“ и Вука Цвијановића из Војне гимназије освојила је треће место. 

 

На основу постигнутих резултата, делегација Републике Србије је у атлетици екипно заузела треће место.

У пливању на 50 метара прсно, ученик Војне гимназије Адријан Раденковић заузео је четврто место. Колико је конкуренција била јака у овој дисциплини говори и податак да су прва три резултата на нивоу норме за одлазак на Европско првенство.

 

Свакако, најлепши део такмичења представљају нова познанства, дружење ученика војних школа и успомене на учешће у првом такмичењу средњих војних школа из целог света. Наведеним успесима, ученици наших средњих војних школа показали су завидан ниво физичке припремљености и достојно репрезентовали Војну академију и Републику Србију.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови