IMG-20240321-WA0001_500x375.jpg

Посета Војном аеродрому "пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници

20. 03. 2024

Дана 20. марта 2024. године ученици треће године школовања, 52. класе Средње стручне војне школе ,,1300 каплара", посетили су 204. ваздухопловну бригаду на Војном аеродрому "пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници, у пратњи ск Ивана Кнежевића и разредног старешине војног службеника проф. Александре Милосављевић.

 
 
После уводног предавања заменика команданта 204. ваздухопловне бригаде, у ком је приказан историјат, традиције, задаци и циљеви Бригаде, представници ескадрила су ученике даље спроводили кроз хангаре 252. авијацијске и 890. мешовите хеликоптерске ескадриле. 
 
 
На тим местима су ученици могли да виде у пракси оно што изучвају на часовима стручних предмета, а домаћини су били врло расположени да сваком ученику понаособ покажу команде на авионима и хеликоптерима. Потом су ученици имали прилику да испробају симулатор летења, што им је било посебно интересантно.
 
 
Посета је реализована за 1.одељење 52. класе, односно за смерове ваздухопловнотехничке службе, артиљеријско-ракетних јединица за противваздухопловна дејства, и за смер ваздушно осматрање и јављање, с обзиром на то да је план да ученици тих смерова у четвртој години школовања буду смештени на самом аеродрому, где постоје услови да се свакодневно реализује и квалитетна практична настава. На тај начин ученици ће се темељно припремити за ступање у службу и рад на будућим радним местима, када као водници буду распоређени у јединице Војске Србије.
 
 
Захваљујемо се 204. ваздухопловној бригади на гостопримству и квалитетној организацији наше наставне посете, која ће ученицима представљати квалитетан увод у наставак школовања на Војном аеродрому.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови