Istvan Poljanac 77.jpg

Меморијални турнир "Иштван Пољанац"

04. 10. 2020

 

МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ИШТВАН ПОЉАНАЦ“

 

Дана 04. 10. 2020. године у организацији стрељачког клуба Војне академије, први пут након реновирања ваздушне стрељане Средње стручне војне школе – „1300 каплара“, одржан је шести по реду Меморијални турнир „Иштван Пољанац“ у категорији серијска ваздушна пушка.

На турниру су учествовали ученици Средње стручне војне школе – „1300 каплара“ и Војне гимназије.

Такмичење је организовано тако да су на такмичењу учествовале по две екипе из обе школе, састављене од ученица и ученика.

 

Након реализације такмичења и прегледа постигнутих резултата ученици Средње стручне војне школе – „1300 каплара“ однели су попеде у обе конкуренције, као и у екипном, коначном пласману.

 

Коначни резулати у конкуренцији ученица, победник Средња стручна војна школа – „1300 каплара“:

1.   место: ученица мл. водник Ана Стајков48. класа;

2.   место: ученица мл. водник Неда Славковић, 48. класа; 

3.   место: ученица десетар Катарина Петровић, 49 класа.

Коначни резулати у конкуренцији ученика, победник Средња стручна војна школа – „1300 каплара“:

1.   место: ученик разводник Јован Гавриловић, 50. класа;

2.   место: ученик мл. водник Андрија Мицковић, 48. класа;   

3.   место: ученик мл. водник Михајло Јовановић, 48. класа.

Постигнути резултати ученика Средњe стручнe војнe школe – „1300 каплара“ била је генерална проба пред такмичење у стрељаштву у категорији серијска ваздушна пушка у организацији града Београда.

Ученици Средње стручне војне школе – „1300 каплара“, настављају интензивне припреме у циљу постизања максималних резултата на предстојећем такмичењу као и на свим будућим такмичењима у земљи и иностранству.

 

Након великих напора Средње стручне војне школе – „1300 каплара“ да се ваздушна стрељана реновира према техничким правилима у стрељаштву ISSF, подршка господина Александра Вулина омогућила је опремање ваздушне стрељане по међународним стандардима, а Средња стручна војна школа – „1300 каплара“ и овог пута користи прилику да се се захвали господину Александру Вулину на пруженој подршци.   

 

 

 

 

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови