marsokt31698510065jpg_500x375.jpg

КАДЕТИ И УЧЕНИЦИ НА КОНДИЦИОНОМ МАРШУ

28. 10. 2023

Кадети треће године Војне академије и Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране са ученицима  Средње стручне војне школе „1300 каплара“ и Војне гимназије реализовали су још један кондициони марш. У циљу одржавања кондиције и упознавања са природним богатствима Републике Србије ове суботе реализовали су кондициони марш у Делиблатској пешчари. Марш дужине 22 километра, кадети 146. класе, реализовали су са комплетном борбеном опремом на релацији од насеља Девојачки бунар до цркве св. Василија Острошког и назад.



Маршевску колону Војне академије из насеља Девојачки бунар повео је командант пуковник Милан Кончар у пратњи заступника команданта 146. класе капетана прве класе Небојше Јоцића. На половини маршруте код цркве св. Василија Острошког на Воловским пашама у Делиблатској пешчари направљен је краћи предах који су кадети оплеменили културно уметничким програмом рецитујући стихове и певајући родољубиве песме.



На циљу су их сачекали припадници батаљона за подршку и кадети завршне године школовања модула општа логистика који су им приказали технологију припреме хране и водоснабдевања у теренским условима.



Мотивисаност, спремност и одличну атмосферу током марша, као и након њега забележила је екипа емисије „Дозволите...“ која је пратила учеснике марша од Војне академије до циља. Старешине, кадети и ученици пренели су им своје утиске о значају кондиционих маршева уопште као и о данашњем маршу.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови