jov1783_1706184749_1706186557_500x333.jpg

УЧЕНИК СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ "1300 КАПЛАРА " ЛУКА МИЛОШЕВИЋ НАЈУСПЕШНИЈИ МЛАДИ СПОРТИСТА

25. 01. 2024

 Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић присуствовао је данас свечаности поводом обележавања Дана војног спорта у Дому Војске Србије у Београду.

Министар Вучевић поздравио је присутне и представнике друштвених и спортских институција Србије и честитао Дан војног спорта, истакавши да је спорт нераздвојни сегмент војске и да је војска без спорта незамислива.

- Није само питање наших индивидуалних успеха који су врло битни и није само питање броја медаља и постигнутих резултата, али и то је битно. Овде ви стварате и својеврстан вид социјализације, јачање витешког, колективног, тимског духа, спортски речено – промоцију и Министарства одбране и Војске Србије, промоцију правих вредности, добрих и успешних људи. Оно што сте ви радили то је важно, то је битно, то је нужно и треба да видимо шта даље да радимо да не буде само преписивање из године у годину, како да унапредимо потенцијале Министарства одбране и ту пре свега говорим о Универзитету одбране и Војној академији, људима који воде ту битну установу, односно тај битан део Министарства одбране, некада неправедно запостављеним - истакао је министар Вучевић.

 

Он је нагласио да су Универзитет одбране и Војна академија расадник оних који треба даље да воде и чувају државу и да треба пронаћи организациона решења како да се боље уклопи спорт на нивоу који заслужује у касарнама, гарнизонима и јединицама.


Шеф Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове потпуковник доц. др  Негован Иванковић истакао је да се први пут у нашој историји обележава Дан војног спорта који је установљен  као сећање на нашу славну војничку историју прожету спортом.

 

- Неоспорна је чињеница да војсци припада веома значајна улога када је у питању појава и развој спорта у Србији. Настављајући дело наших славних претходника, сви који се бавимо спортском делатношћу у Министарству одбране и Војсци Србије трудимо се да будемо достојни наследници овакве богате заоставштине. Значајно је подигнут углед Министарства одбране и Војске Србије на домаћој и међународној спортској сцени кроз запажене успехе, учешће и реализацију бројних домаћих и међународних активности на изузетно високом нивоу. Желим посебно да истакнем рад Делегације Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM, као покретача замајца спортског духа у Министарству одбране и Војсци Србије - рекао је потпуковник Иванковић.

На данашњој свечаности поводом обележавања Дана војног спорта министар Вучевић, у пратњи председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића и потпуковника Негована Иванковића, уручио је признања најуспешнијим спортистима и спортској екипи Министарства одбране и Војске Србије у 2023. години.

 


Признање је додељено и ученику Луки Милошевићу из Средње стручне војне школе „1300 каплара“, члану државне репрезентације у стрељаштву, који је проглашен за најбољег јуниорског стрелца Србије за 2023. годину. Добитник признања је и екипа војних вишебојаца Војне академије „Немањића орлови“ који су освојили бројне пехаре и медаље. 

 


Данашњу свечаност обележило је и приказивање филма о спортским успесима припадника Министарства одбране и Војске Србије оствареним у 2023. години, а свечаност је уприличио и наступ Мешовитог хора и оркестра Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”.

 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови