ucionica 33.jpg

ПРОВЕРА ЗНАЊА СТЕЧЕНА У ТЕХНИЧКИМ УЧИОНИЦАМА - ЗАВРШНИ ИСПИТ

19. 09. 2020

ПРОВЕРА ЗНАЊА СТЕЧЕНА У ТЕХНИЧКИМ УЧИОНИЦАМА 

 

ПОЛАГАЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА

 

Ученици 47. класе Средње стручне војне школе, смер РВ и ПВО – ваздухопловно техничке службе, радио-радарске специјалности дана 17. 09. и 18. 09. 2020. године приступили су полагању завршног испита из одржавања ваздухоплова В-54, Н-62 и Х-42/45.

Провера знања састојала се из теоријског и практичног дела. Практичан део испита подразумевао је демонстрацију задатих послова из дела одржавања ваздухоплова у обиму радова за први ниво одржавања.

Такође, код ученика Средње стручне војне школе проверен је степен оспособљености за функционалну проверу исправности система под напоном спољног извора, и принцип рада система и опреме и њихов размештај на ваздухоплову.Након извршених практичних радњи на ваздухопловима извршена је провера знања везана за познавање и правилно коришћење ваздухопловно-техничке документације.

Ученици Средње стручне војне школе на завршном испиту показали су завидну мотивацију и жељу да покажу што бољи успех при чему су постигли следеће резултате:

-      за ваздухоплов В-54, просечна оцена 4.50 (одличан);

-      за ваздухоплов Х-42/45, просечна оцена 5 (одличан) и

-      за ваздухоплов Н-62, просечна оцена 4.60 (одличан).

Након стицања потребних знања у Техничким учионицама, завршеним школовањем ученика Средње стручне војне школе и произвођењем у чин водника, новопроизведени подофицири Војске Србије могу се поставити на формацијска места за одржавање ваздухоплова типа В-54, Н-62 и Х-42/45.

 

Тиме смо постигли основни циљ, улаз у радионичке капацитете јединица без губитака у времену потребном за оспособљавање извршилаца за одржавање ваздухоплова, подигли потребан степен ефикасности у раду који директно утичу на степен исправности ваздухоплова.

Средња стручна војна школа овим путем захваљује на пруженој подршци у реалицији наставе Команди РВ и ПВО, припадницима војног аеродорма „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ Батајница, Команди за обуку, ЦзО РВ и ПВО и Управи за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије.

Живела Средња стручна војна школа! Живела Војска Србије!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови