Tribalion 1_200x150.jpg

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ СА ВОЈНИМ ВИШЕБОЈЦИМА ВОЈНИХ ШКОЛА

17. 09. 2022

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић посетио је данас на Златибору војне вишебојце Војне академије, Војне гимназије и Средње стручне војне школе "1300 каплара" који су на данашњем, осмом, издању Трибалион трке са препрекама остварили сјајне резултате. Министар Стефановић је изјавио да су војни вишебојци овим успехом на данашњи дан на најлепши начин послали честитку својим драгим колегама који су јутрос на свечаности испред Дома Народне скупштине промовисани у чин потпоручника и презентовали веома висок ниво физичке припремљености садашњих и будућих официра Војске Србије – на понос свима нама.


На овој трци, која представља модификовани војни полигон са препрекама прилагођен цивилима, поред захтевних стаза за трчање, смењују се прескакање греда и комбинованих дрвених зидова и лестви, савладавање водених препрека, ношење и вуча терета успоном, пузање кроз блато, гађање мете копљем, провлачење испод бодљикаве жице и многи други изазови. У овој трци, поред цивила, учествују и екипе специјалних јединица војске и полиције из Србије и земаља региона, а прилика да се такмичари надмећу са најбољима целој манифестацији даје посебну драж.

 



Да су физички спремни за све изазове већ у раној доби, али и да са здравим животом и активним бављењем спортом настављају и након завршене Војне академије, Војне гимназије и Средње стручне војне школе "1300 каплара", показали су садашњи и бивши ученици наших школа. Предвођене потпуковником доц. др Негованом Иванковићем, екипе Војне академије заузеле су друго и четврто место на стази „Green“ дугој 12 километара са 25 препрека и успоном од 1350 метара у конкуренцији више од хиљаду и триста такмичара. 


 

Екипа у саставу: потпоручник Саша Раденковић, потпоручник у резерви Слађан Вујашанин, кадет Дејан Петровић и Јован Гавриловић, ученик 50. класе Средње стручне војне школе „1300 каплара“, који је узео учешће у старијој екипи и показао јаку физичку припремљеност која је надмашила његове године, заузела је друго место, док је екипа младих нада овог спорта, сачињена од ученика 47. и 48. класе Војне гимназије, у саставу: Лав Стојановић, Алекса Микић, Стефан Новковић, Филип Гогић и Лука Видрић заузела четврто место.  


Честитамо потпуковнику доц. др Неговану Иванковићу и свим члановима екипа на постигнутом успеху.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови