међународно-такмичење-вишебој-2022 (1) za sajt.jpg

СЈАЈАН УСПЕХ ЕКИПЕ ВОЈНИХ ШКОЛА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ

30. 09. 2022

СЈАЈАН УСПЕХ ЕКИПЕ ВОЈНИХ ШКОЛА НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ

 

Екипа вишебојаца Војне академије састављена од кадета Војне академије и ученика средњих војних школа учествовала је на 15. Међународном спортском такмичењу у војним дисциплинама „ALLROUNDER 2022“ које је одржано 28. и 29. септембра на теренима Војне академије „Генерал Милан Растислав Штефаник“ у Липтовски Микулашу у Републици Словачкој. У саставу екипе, коју је предводио потпуковник доц. др Негован Иванковић, налазили су се кадети Војне академије: Никола Урошевић, Алекса Мијаиловић, Стефан Ивановић, Сергеј Трифуновић, ученик четвртог разреда Војне гимназије Лав Стојановић и ученик четвртог разреда ССВШ „1300 каплара“ Јован Гавриловић.

На овом престижном такмичењу, поред екипе наше Војне академије, учествовале су и екипе Војних академија из Словачке, Мађарске, Италије и две екипе из Чешке.

Након два изузетно захтевна такмичарска дана, у укупном пласману, где су одлучивале нијансе, екипа наше Војне академије заузела је треће место.

Првог такмичарског дана одржана су надметања у четири дисциплине. Наши вишебојци заузели су друго место у савлађивању полигона пешадијских препрека, прво место у гађању бомбом у циљ, четврто место у штафетном пливању на 50 метара у теренској униформи и треће место у гађању из пиштоља у симулираним условима. Након првог такмичарског дана наша екипа делила је прво место са екипом војног Факултета за спорт и телесно васпитање из Чешке. У гађању из пиштоља кадет Алекса Мијаиловић проглашен је најбољим стрелцем турнира са освојених максималних 100 кругова.

Такмичење је настављено следећег дана трком на шест километара у којој су наши представници заузели четврто место. У последњој такмичарској дисциплини, рафтинг, наша екипа је била пета и у укупном пласману заузела је треће место.

Показавши одличну физичку и психичку припремљеност и развијен тимски дух, наши вишебојци донели су нам још један пехар, овог пута са међународног такмичења и показали каквим квалитетом располажу војне школе у Србији и, по ко зна који пут, оправдали слоган да се у војним школама школују најбољи. Када спојите услове које војне школе пружају својим ученицима за бављење спортом, њихов таленат и мотивисаност, као и предан рад свих запослених резултати као што је овај постају свакодневница.

Честитамо потпуковнику доц. др Неговану Иванковићу и свим члановима екипе на оствареном успеху и са нестрпљењем очекујемо следеће такмичење ове сјајне екипе, које их очекује већ у недељу на реци Ибар код Ушћа.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови