gadjanje 44.jpg

РЕАЛИЗАЦИЈА ОБУКЕ ИЗ НАСТАВЕ НАОРУЖАЊА И ГАЂАЊА

17. 09. 2020

 РЕАЛИЗАЦИЈА ОБУКЕ ИЗ НАСТАВЕ НАОРУЖАЊА И ГАЂАЊА

 

УЧЕНИКА 48. КЛАСЕ, ЗАВРШНЕ ГОДИНЕ ССВШ

 

Најмлађи припадници Министарства одбране и Војске Србије, ученици завршне године Средње стручне војне школе реализовали су дневно-ноћно гађање дана 14. 09. 2020. године на стрелишту „Сердари“ у 2. ЦзО Ваљево.

Ученици Средње стручне војне школе успешно су реализовали гађање из аутоматске пушком АП 7,62 мм М70 на редном броју 3.

 

Циљ реализације програмског гађања из аутоматске пушке била је провера ученика у оспособљености у правилном заузимању ставова за гађање, нишањењу и окидању и коришћење личних средстава за атомско-биолошко-хемијску заштиту.

 

Са поносом истичемо да су ученици завршне године Средње стручне војне школе показали завидну обученост у руковању ватреним оружјем што је и показала средња оцена гађања 4.38 (врло добар) на редном броју 3.

 

Истог дана, у ноћним условима извршена је провера обучености ученика Средње стручне војне школе у коришћењу ватреног оружја у ноћним условима.

 

Циљ реализације програмског гађања из аутоматске пушке на редном броју 6, у ноћним условима била је провера ученика у оспособљености и правилном коришћењу ватреног оружја у условима смањене видљивости.

 

Прилико практичне провере наших ученика у коришћењу ватреног оружја у ноћним условима ученици су показали добре резултате и постигли врло добар резултат што показује и просечна средња оцена гађања 3.94.

 

Овим путем захваљујемо команданту 2. ЦзО Ваљево на пруженој подршци у реализацији обуке ученика Средње стручне војне школе као и инструкторима обуке кIк Лукић Радану, пр Богдановић Блажу, зс Пантелић Дејану, ск Сарић Војкану, ск Игњевски Саши и вд Божић Владану, који су пружили немерљив допринос у постизању одличних резултата у обуци са ученицима 48. класе Средње стручне војне школе.

 

 

Живела Средња стручна војна школа! Живела Војска Србије!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

 • 08.11.2020. | ИЗМЕНА РАСПОРЕДА ЧАСОВА

  Измене одлуке о реализацији наставе у Средњој стручној војној школи

 • 25.10.2020. | ПРОМОЦИЈА У ЧИН ВОДНИКА

  Учениици 47. класе су на свечаности у касарни "Народни херој Стевица Јовановић" примљени у професионалну војну службу у својству подофицира и промовисани у чин водника

 • 09.10.2020. | Градско првенство у Стрељаштву 2020. године

  Ученици Средње стручне војне школе остварили су запажене резултате на градском такмичењу у стрељаштву средњих и осносвних школа.

 • 04.10.2020. | Меморијални турнир "Иштван Пољанац"

  Шести по реду меморијални турнир "Иштван Пољанац", одржан је 03. 10. 2020. године у ваздушној стрељани Средње стручне војне школе

 • 03.10.2020. | ВОЈНИЧКА ЗАКЛЕТВА УЧЕНИКА 48. КЛАСЕ

  Ученици завршне године заклели се својом чашћу да ће чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије.

 • 19.09.2020. | ПРОВЕРА ЗНАЊА СТЕЧЕНА У ТЕХНИЧКИМ УЧИОНИЦАМА - ЗАВРШНИ ИСПИТ

  Ученици 47. класе Средње стручне војне школе, смер РВ и ПВО – ваздухопловно техничке службе, радио-радарске специјалности дана 17. 09. и 18. 09. 2020. године приступили су полагању завршног испита из одржавања ваздухоплова В-54, Н-62 и Х-42/45.

 • 17.09.2020. | РЕАЛИЗАЦИЈА ОБУКЕ ИЗ НАСТАВЕ НАОРУЖАЊА И ГАЂАЊА

  Најмлађи припадници Министарства одбране и Војске Србије, ученици завршне године Средње стручне војне школе реализовали су дневно-ноћно гађање дана 14. 09. 2020. године на стрелишту „Сердари“ у 2. ЦзО Ваљево.

Важнији линкови