gadjanje 44.jpg

РЕАЛИЗАЦИЈА ОБУКЕ ИЗ НАСТАВЕ НАОРУЖАЊА И ГАЂАЊА

17. 09. 2020

 РЕАЛИЗАЦИЈА ОБУКЕ ИЗ НАСТАВЕ НАОРУЖАЊА И ГАЂАЊА

 

УЧЕНИКА 48. КЛАСЕ, ЗАВРШНЕ ГОДИНЕ ССВШ

 

Најмлађи припадници Министарства одбране и Војске Србије, ученици завршне године Средње стручне војне школе реализовали су дневно-ноћно гађање дана 14. 09. 2020. године на стрелишту „Сердари“ у 2. ЦзО Ваљево.

Ученици Средње стручне војне школе успешно су реализовали гађање из аутоматске пушком АП 7,62 мм М70 на редном броју 3.

 

Циљ реализације програмског гађања из аутоматске пушке била је провера ученика у оспособљености у правилном заузимању ставова за гађање, нишањењу и окидању и коришћење личних средстава за атомско-биолошко-хемијску заштиту.

 

Са поносом истичемо да су ученици завршне године Средње стручне војне школе показали завидну обученост у руковању ватреним оружјем што је и показала средња оцена гађања 4.38 (врло добар) на редном броју 3.

 

Истог дана, у ноћним условима извршена је провера обучености ученика Средње стручне војне школе у коришћењу ватреног оружја у ноћним условима.

 

Циљ реализације програмског гађања из аутоматске пушке на редном броју 6, у ноћним условима била је провера ученика у оспособљености и правилном коришћењу ватреног оружја у условима смањене видљивости.

 

Прилико практичне провере наших ученика у коришћењу ватреног оружја у ноћним условима ученици су показали добре резултате и постигли врло добар резултат што показује и просечна средња оцена гађања 3.94.

 

Овим путем захваљујемо команданту 2. ЦзО Ваљево на пруженој подршци у реализацији обуке ученика Средње стручне војне школе као и инструкторима обуке кIк Лукић Радану, пр Богдановић Блажу, зс Пантелић Дејану, ск Сарић Војкану, ск Игњевски Саши и вд Божић Владану, који су пружили немерљив допринос у постизању одличних резултата у обуци са ученицима 48. класе Средње стручне војне школе.

 

 

Живела Средња стручна војна школа! Живела Војска Србије!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови