2-1-1024x778_316x240.jpg

ПРИСУСТВО УЧЕНИКА НАШЕ ШКОЛЕ ГОДИШЊЕМ КОНЦЕРТУ КУД-а "РАДОСТ"

30. 09. 2023

Вечерас, у Дому културе села Раковица, одржан је годишњи концерт КУД-а "Радост" из Београда (село Раковица) и уједно прослављен њихов рођендан и 15 година постојања овог друштва. Представљен је богат фолклорни програм, са следећим кореографијама: Игре из врањског поља, Игре из околине Ваљева, Игре из Мачве, Игре Косовског поморавља, Игре из Босилеградског градишта, Игре из Шумадије, Игре из Левча, Влашке игре из Холова и Добошке краљице, и то са дечијим, првим  и другим ансамблом. 

 

 

Поред КУД-а "Радост", публика је на сцени могла погледати и програм КУД-а "Милан Ђ. Миличевић" из Рипња, а несебичну  подршку у знак захвалности за остварену сарадњу са нашом школом, дали су кадети Војне академије, Медицинског факултета ВМА и ученици Средње стручне војне школе "1300 каплара" и Војне гимназије који су изавали посебну пажњу публике. Наши ученици су представили песмом "Недам" и "Весели се српски роде". Наше ученике је посебно поздравио директор КУД-а "Радост", господин Иван Вељковић.

 

  

 

Цео програм, годишњица и рођендан КУД-а "Радост" из Раковице обележен је додалом признања најбољим играчима и заслужним лицима каја су помогла постојање и рад овог друштва. 

 

Нашим другарима из КУД-а "Радост" желимо срећну годишњицу рада, много концерата, знамења на такмичењима и среће у даљем раду.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови