Obilazak ministra odbrane 2.jpg

МИНИСТАР ОДБРАНЕ ОБИШАО УЧЕНИКЕ СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ

04. 05. 2020

За време трајања ванредног стања у Републици Србији због пандемије новим вирусом, ученици завршне године Средње стручне војне школе нису прекидали своје школовање. За време њиховог боравка предузете су све мере у складу са лекарским препорукама. Ученици су, због специфичности њиховог будућег занимања и због свега што морају да ураде и науче, остали на школовању у касарнским-карантинским условима, при чему смо водили рачуна сваког дана о њима и њиховом здрављу.

Посебну пажњу Средњој стручној војној школи поклања министар одбране Александар Вулин, својим честим обиласцима. Тако је и данас обишао ученике 47. класе смера Ратно ваздухопловство и протвваздухопловна одбрана Средње стручне војне школе  на обуци на аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници. Министар одбране истакао је да за време пандемије, ни један ученик Средње стручне војне школе није био заражен, нити име је здравље било угрожено.

Према његовим речима, они су све време вредно учили и радили и зато данас Средња стручна војна школа полаже матурски испит. У складу са Наставним планом и програмом, ученике пре завршетка школовања очекује и низ других активности.

Војска Србије је и овде показала колико је организована, колико је способна, колико води рачуна о свим својим припадницима, а војно школство је показало колико је у стању да се прилагоди свакој потреби и свакој ситуацији – нагласио је министар Вулин.

Међу ученицима Средње стручне војне школе смера Ратног ваздухопловства и ПВО је и ученик четврте године млађи водник Божидар Митрић, који истиче да ће после завршетка наставе уследити матурски испити и одбрана матурских радова, затим извођење посебних обука наставе и стажирање.

Он је истакао да је задовољан обуком, да су имали прилику да након теоретске наставе стечена знања провере у пракси, на авиону и да су ученици запамтили све што су наставници пренели.

 

Данашњем обиласку присуствовали су ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић, командант РВ и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић и начелник Средње стручне војне школе пуковник доц. др Стеван М. Мушицки.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови