Promocija 49 1

"ЗАКЛИЊЕМ СЕ СВОЈОМ ЧАШЋУ"

27. 09. 2021

Дана 17.09.2021. године у касарни 2. Центра за обуку у Ваљеву ученици 49. класе Средње стручне војне школе "1300 каплара" положили су војничку заклетву.

Изговарању текста војничке заклетве приступило је 34 младића и девојака уз присуство родитеља, начелника Генераштаба Војске Србије, генерала Милана Мојсиловића, заменика команданта Команде за обуку, бригадног генерала Николе Дејановића, начелника Средње стручне војне школе " 1300 каплара", пуковника доц. др Стевана Мушицког и челника Ваљевског округа.

Ученицима се обратио генерал Милан Мојсиловић и нагласио да је систем одбране богатији са младим људима који желе да бране своји отаџбину. Истакао је да се улажу велики напори за додатно унапређење статуса и стандарда припадника Војске Србије, као и да Војска Србије свакодневно јача своје способности како би остала снага и фактор на који се може рачунати.

.

Ученицима 49. класе Средње стручне војне школе "1300 каплара" срдачно честитамо на положеној војничкој заклетви и желимо успешан почетак завршне године школовања у Центрима за обуку Војске Србије.

 

Живела Војка Србије!

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови