1676875363496_800x600.jpg

ОБУКА У СКИЈАЊУ УЧЕНИКА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ "1300 КАПЛАРА"

20. 02. 2023

 Ученици 52. класе Средње стручне Војне школе "1300 каплара" реализују обуку у скијању на 51. скијашком полигону "Копаоник". 

Ово је само једна у низу обука коју реализују наши ученици. Поред обуке у пливању, опште војне обуке, обуке у управљању моторним возилима и стручноспецијалистичке обуке, које су обојене војничким бојама, обука у скијању  је омиљена код наших ученика. 
 
Обука траје 10 дана, а за реализацију ове обуке заслужни су изванредни инструктори у скијању из Министарства одбране и Војске Срвије. Поред инструктора у реализацији обуке учествију разредне старешине, начелник класе и руководство школе. 
 
Најбитније моменте са обуке забележиле су наше кемере, а Ви то можете погледати ОВДЕ
 
 
Обука је интензивирана и динамична. Наши ученици дан започињу са класичним војничким обавезама, затим следи обука до поподневних часова, а поподневни часови су резервисани за излазак у град, обилазак Копаоника, дружења, како би се на крају дан поново завршавао са војничким обавезама.  
 
 
 
Обука има за циљ да оспособи будућег подофицира да брани и сачува своју отаџбину у отежаним условима живота и рада. На овај начин Војска Србије добија подофицира који је способан да релаизује своје задатке и обавезе у свим временским условима. 
 
 
Ове године са ученицима 52. класе Средње стручне војне школе "1300 каплара" присутни су и ученици из старијих класа. Њихов боравак на Kопаонику намењен је за тренинг и припреме за учешће и представљање наше школе на такмичењима у земљи и иностранству.
 
 
Поред обуке, ученици реализују културнозабавне активности, припремају се за такмичења у земљи и иностранству, припремају и реализују додатну и допунску наставу из математике и физике, реализују такмичења у скијању, а издвоји се време и за одмор и посете свим дешавањима које ово туристичко место за одмор и рекреацију пружа.
 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови