Upis.png

Обавештење о првом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Средњу стручну војну школу „1300 каплараˮ за школску 2024/2025. годину

11. 04. 2024

Поштовани кандидати, обавештавамо вас да ће се психолошки и медицинско здравствени прегледи реализовати по следећем:

 

-     Регионални центар Београд, Крагујевац и Ваљево у ВМЦ „Карабурма“ у Београду (Северни булевар број 1).

-     Регионални центар Нови Сад у Војној болници Нови Сад (Трг Владике  Николаја број 5, Петроварадин).

-     Регионални центар Ниш у Војној болници Ниш (Булевар др Зорана Ђинђића бб).

 

Термине реализације психолошке и медицинско-здравствене процене можете погледати на следећим линковима:

 

-     Регионални центри Београд, Крагујевац и Ваљево,

-     Регионални центар Нови Сад,

-     Регионални центар Ниш.

 

Kандидати у пратњи родитеља-старатеља морају бити у 07.30 часова, на пријавницама војномедицинских установа у којима се врше процене. Испред улаза сачекаће их одговорно лице из Министарства одбране, проверити присутност, формирати групу и увести кандидате на преглед. Кандидате на прегледе воде искључиво вође група из надлежних Регионалних центара и Средње стручне војне школе „1300 каплараˮ.

 

Након завршене психолошке и медицинско-здравствене процене кандидати се отпуштају кући само у присуству родитеља-старатеља.

 

Психолошка процена

 

Овим поступком врши се процена психолошких потенцијала кандидата за пријем у Средњу стручну војну школу „1300 каплараˮ. Психолошка процена подразумева процену когнитивних способности и структуре личности након чега тим психолога спроводи интервју.

 

Кандидати који не задовоље критеријуме психолошке процене не приступају медицинско-здравственој процени наредног радног дана.

 

Медицинско-здравствена процена

 

Током медицинско-здравствене процене кандидати ће приступити: антрополошким мерењима, лабораторијским, радио-пулмолошким, ОРЛ, неуро-психијатријским, хируршким, кожно-венеричним, стоматолошким, интернистичким и другим специјалистичким прегледима након чега се даје коначна оцена о здравственој способности.

 

Оверене упутнице за систематски преглед биће код вође групе и њима треба предати извод из  здравственог картона од свог изабраног лекара.

 

Кандидати на психолошку и медицинско-здравствену процену долазе у пратњи родитеља-старатеља и са собом морају понети:

 

          важећи документ са овереном фотографијом кандидата (ђачка књижица, лична карта, пасош) и

          извод из здравственог картона од свог изабраног лекара - образац можете преузети овде.

 

Кандидати на медицинско-здравствену процену долазе без доручка. Уочи прегледа не препоручује се конзумирање слаткиша и газираних пића, као ни излагање интензивним физичким напорима. Препоручује се узимање лакше хране, до 18.00 часова, дан пре медицинско-здравствене процене.

 

Остале информације у вези са психолошким и медицинско-здравственим прегледима могу се добити путем електронске поште ssvs@mod.gov.rs, на телефоне 011/3603-976, 011/3603-634 и 066/8708-772, на интернет страници www.vojnaskola.mod.gov.rs или у Средњој стручној војној школи 1300 каплара”, ул. Хумска 22, Београд.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови