0.jpg

Учешће ученика 51. класе Средње стручне војне школе „1300 каплара“ на Финалу Европске лиге и шампионата младих Европе

03. 10. 2022

Учешће ученика 51. класе Средње стручне војне школе „1300 каплара“ на Финалу Европске лиге и шампионата младих Европе

  

Ученик 51. класе Средње стручне војне школе „1300 каплара“ Лука Милошевић учествовао је у саставу јуниорске репрезентације Републике Србије на Финалу Европске лиге и шампионата младих Европе, у Будимпешти, Република Мађарска.

Такмичење се одржало у периоду од 29. септембра до 02. октобра 2022. године. Финале се састојало од две групе, у којима су биле по четири државе. Репрезентација Републике Србије се налазила у групи са Украјином, Републиком Италијом и Републиком Мађарском.

 

Репрезентација Републике Србије ваздушном пушком, освојила је бронзано одличје на финалном турниру Европске лиге младих (стрелци од 14 до 19 година) одржаном у Будимпешти. 

На претходном финалном турниру, који је одржан 2019. године, такође у Будимпешти, Репрезентација Републике Србије је била трећа.

У такмичењу пиштољем, наша селекција је у трећем колу доживела пораз и заузела треће место у групи.

  

Иван Манојловић, тренер задужен за јуниорске селекције у стручном штабу ССС и вођа пута у Будимпешти је прокоментарисао: „Задовољан сам целокупним наступом обе екипе, јер треба да узмемо у обзир да смо имали пуно дебитаната у младој репрезентацији. Екипа пушком је годинама у кругу кандидата за медаље, а и ова нова генерација је доказала квалитет за европски врх. Што се тима пиштољем тиче, ту имамо нову генерацију стрелаца. И сам пласман на финални турнир је успех, а време је пред њима. Целокупна екипа ће наступати у Лиги младих још неколико сезона. Сигуран сам да ће напредовати. Захвалио бих се својим колегама у стручном штабу Саши Икеру и Стефану Вишекруни, као и Стрељачком савезу Србије, Министарству омладине и спорта на подршци да спроведемо цео програм рада и припрема како смо и планирали”.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови