IMG_4490.JPG

ИСТОРИЈСКИ СПОРТСКИ СУСРЕТИ УЧЕНИКА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ „1300 КАПЛАРА” И СРЕДЊЕ ШКОЛЕ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

02. 06. 2024

ИСТОРИЈСКИ СПОРТСКИ СУСРЕТИ УЧЕНИКА

СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ „1300 КАПЛАРА” И

СРЕДЊЕ ШКОЛЕ УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

 

У недељу 2. јуна 2024. године, одржани су први спортски сусрети Средње стручне војне школе „1300 каплара” из Београда и Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” из Сремске Каменице, у Атлетској дворани у Београду и Спортском центру Интерната Средње стручне војне школе „1300 каплара”.

Догађај је организован у циљу промоције, успостављања сарадње и развијања спортског духа између ових двеју школа, а на иницијативу председника ИПА Регије Србија пуковника полиције академика проф. др Хаџи Небојше Пантелића и начелника Средње стручне војне школе „1300 каплара” капетана бојног брода Срђана Миљковића, уз неизмерну подршку директорке Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић” Весне Ђуровић.

  

Спортске сусрете између две школе отворио је легенда светског фудбала и фудбалер ФК Црвене звезде Душан Савић. 

На спортским сусретима надметали су се ученици и ученице прве године ових школа у више спортских дисциплина.

Ученици и ученице су храбро и достојанствено заступали своје школе у спринту на 60 и 200 метара, штафети 4x200 метара, бацању кугле, пењању уз конопац и футсалу. С обзиром на то да је ово први овакав догађај, од великог је значаја за обе школе, па су обе стране дале све од себе, представиле се у најбољем светлу и изашле из сусрета као победници. 

  

Надметањима су присуствовали представници двеју школа, професори и ученици. Велику подршку такмичарима прве године школовања Средње стручне војне школе „1300 каплара” пружили су командир 54. класе капетан Миодраг Стевановић, и разредне старешине војни службеник Марија Марковић и војни службеник Глигор Шкрпан, професор физичког, који је кроз часове и додатни рад вредно припремао ученике за спортске изазове.

 

Иако су у питању различите школе, спаја их то што су позиви које су ученици обеју школа изабрали часни и одговорни, а догађаји попут овог доприносе размени искустава, јачању мотивације и поноса.

 

Овим путем изражавамо неизмерно задовољство и част што смо имали прилике да угостимо ученике и представнике Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић”, са уверењем да ће се сарадња двеју школа наставити и унапредити. Ученицима обеју школа желимо пуно успеха у школовању и изазовима који су пред њима.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови