nagrade_mo_1_1659532987_144x180.jpg

Министар Стефановић наградио младе из војних школа за остварене резултате

09. 08. 2022

 Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са кадетом Војне академије Стефаном Јанчићем и ученицима Средње стручне војне школе Луком Милошевићем и Јованом Станковић, који су у претходне две недеље остварили запажене резултате на међународним и националним такмичењима.

 

„Стефан, Лука и Јована су најбољи пример да резултат никад не изостане, када се бориш! Њихови су у последње две недеље - прво место на европском такмичењу техничко-технолошких наука „Sloshing Rocket Workshop“ за пројекат ракета „Аурора 3“ у Шпанији, у конкуренцији 42 тима из целог света, али и три медаље и титула екипног шампиона на Првенству Србије за јуниоре и јуниорке малокалибарским оружјем. Наградио сам ове сјајне младе људе у знак охрабрења и подршке“, написао је министар Стефановић на свом Инстаграм профилу (@nebojsastefanovic).


Уз честитке на постигнутим успесима, министар је овом приликом кадету и ученицима уручио грб Министарства одбране и наградио их боравком у војном објекту за одмор и рекреацију на Тари.
 


Троје младих из војних школа пренели су министру утиске са такмичења на којима су остварили успехе, а разговарали су са њим и ректором Универзитета одбране генерал-потпуковником др Гораном Радовановићем о својим плановима за будућност и такмичењима која их очекују. Јанчић је, између осталог, упознао министра и са пројектима беспилотних летелица са којима ће наступити на предстојећим такмичењима, док су му млади стрелци изложили своје планове у погледу избора смерова на Војној академији.
 

 

Стефан Јанчић, кадет четврте године Војне академије смера војно инжењерство, освојио је заједно са колегама са Машинског факултета прво место за пројекат ракете “Аурора 3” на недавно завршеном престижном европском такмичењу. Лука Милошевић, ученик треће године Средње стручне војне школе, освојио је на недавно одржаном Првенству Србије чак три медаље, од чега две златне и једну сребрну, и том приликом постао и први шампион Србије у дисциплини стандардни пиштољ, која се први пут нашла у програму такмичења. На истом такмичењу, ученица прве године Средње стручне војне школе Јована Станковић, у дисциплини спорт пиштољ за јуниорке на даљини 25 метара, била је у тиму који је изборио звање екипног шампиона Србије.Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са кадетом Војне академије Стефаном Јанчићем и ученицима Средње стручне војне школе Луком Милошевићем и Јованом Станковић, који су у претходне две недеље остварили запажене резултате на међународним и националним такмиењима.

 
 
 
 
 
 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови