1678443621462_800x600.jpg

ПОСЕТА УЧЕНИКА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ "1300 КАПЛАРА НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ

10. 03. 2023

Ученици 51. класе Средње стручне војне школе „1300 каплара” 8. марта 2023. године обишли су зграду Народне скупштине Републике Србије у Београду, у пратњи разредних старешина Татјане Курдумановић, Марије Миленовић и Вање Вукадиновић и начелника класе капетана Стевана Стаменковића.

Током наставне посете ученици су имали прилике да чују причу о згради Народне скупштине, која је изграђена према пројекту архитекте Јована Илкића, о њеном историјском значају и знаменитостима.

Након уводне речи водича у централном холу, где су чули основне податке о самом здању, ученици су обишли најважније просторије скупштинске зграде, где су слушали о историји, али и о уметничким делима у здању, сликама, фрескама и скулптурама које красе ентеријер зграде, а чији је пројекат у целини урадио архитекта Никола Краснов. У Великој и Малој сали седели су у посланичким клупама и слушали о начину рада Народне скупштине.

Након тога, посетили су две најлепше просторије у згради – скупштинску библиотеку, у којој је некада радио и наш чувени писац Бранислав Нушић, и дипломатски салон, са упечатљивим намештајем и портретима династија Обреновић и Карађорђевић. Наставна посета је завршена у великом холу, фотографисањем и сумирањем утисака.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови