1677575921663_452x600.jpg

ЗЛАТНА ДЕВОЈКА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ВОЈНЕ ШКОЛЕ "1300 КАПЛАРА"

28. 02. 2023

Ово је прича о љубави према спорту, посвећености, раду, труду, залагању и истрајности, ово је прича о Емилији Павловић, ученици 50. класе Средње стручне војне школе "1300 каплара", смера Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. Емилија је рођена 2004. године у Лесковцу.  

Већ са шест година почела је да тренира џудо, уписала се у џудо клуб "Лесковац" код тренера Драгана Анђелковића. После годину дана је почела да се такмичи, а са 8 година, 2012. године учествовала је на 4 турнира, следеће године на 5 турнира и тако се сваке наредне године повећавао број турнира на којима је учествовала. То су били турнири у Нишу, Бору, Краљеву, Нишкој Бањи, Пожаревцу, дакле, на свим турнирима у Централној Србији. Почевши као полетарац, у категорији до 28 килограма, врло брзо је прешла све тежинске категорије. Убрзо је почела да оставарује значајне резултате и осваја медаље.

У 2015. години, са само 11 година, борила се као млађи пионир у категорији до 56 килограма, и те исте године, први пут је била првак централне Србије и први пут освојила бронзану медаљу на државном првенству Србије. Сва ова такмичења и успеси су само били припрема за резултате које је остварила као кадет, 2019. године. Те, исте године, са 15 година, била је првак централне Србије за кадете, јуниоре и сениоре, а била је најбоља на окружном школском такмичењу, док је на Републичком школском такмичењу  освојила 2. место. Исте године на првенству Србије за млађе кадете осваја 3. место. У јуну, исте године, уписује Средњу стручну школу "1300 каплара", као следећи корак у борби са изазовима.

Нови живот далеко од родног места, нове обавезе,  уз војни позив и све што са собом носи та нова фаза у животу није био нимало лак, ни једноставан. Међутим, једном спортиста, заувек спортиста... Чим је уписала школу постала је активни члан џудо секције, где је тренер капетан прве класе Стеван Стојановић, препозано потенцијал, вољу и жељу за такмичењем, и у намери да се Емилији обезбеде још бољи услови за тренирањем, предложио јој је да настави са тренирањему џудо клубу "Партизан". У клубу "Партизан" тренира од 2021. године и убрзо знатно побољшала резултате и постигнућа на такмичењима и турнирима.

Емилија је већ 2020. године поново била првак централне Србије за јуниоре, а 2022. године, првак централне Србије за јуниоре и сениоре. Средња стручна војна школа "1300 каплара" и њени професори физичког васпитања су препознали Емилијин таленат, рад и спортске успехе и давали су јој простора за тренинге и одласке на првенствене турнире али и одласке на тренинге, за шта је  било потребно доста времена и труда како би се дошло до резултата.

Захваљујући томе, Емилија је поновила успех из 2019. године, тачније 2022. године је постигла још боље резултате. Поново је била најбоља у централној Србији у категорији јуниора и сениора, поново је била друга на Републичком школском такмичењу али је освојила и још две бронзане медаље на прванству Србије за сениоре, за такмичаре до 23 године. Као ученик наше школе, исту је представљала на Београдском школском такмичењу где је освојила 2. место, а затим и на Државном школском такмичењу где је освојила 2. место.  Емилија је  учествовала и на војним такмичењима, већ 2019. године кад је уписала нашу школу, учествовала је  на Првенству Војске Србије у 72. специјалној бригади у Панчеву где је освојила 2. место, а након тога је на првенству Војне академије 2021. и 2022. године освојила два прва места, док је 2023. године на турниру 72. специјалне бригаде, а поводом Св. Саве, освојила 2. местоЕмилија је и 2023. годину започела успешно. Поново је првак централне Србије за сениоре а већ следећег викенда се такмичи на првенству Србије за сениоре.


Од родног града Лесковца је и ове године, по други пут добила награду за младе таленте.  Од родног града и клуба, као и од саме Средње стручне војне школе "1300 каплара" никад није изостала подршка око организације и одласка на такмичења, а Емилија се увек трудила да поверење које јој се укаже вишеструко потврди и узврати.


Наша ученица Емилија Павловић, наша „златна девојка“, ове године завршава 4. годину школовања, међутим она и даље тренира несмањеним трудом и ентузијазмом и ове године се нада многобројним медаљама и врхунским пласманима.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови