dan-vs-slika-2jpg.jpg

СВЕЧАНИ СТРОЈ ПОВОДОМ ДАНА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

23. 04. 2024

Поводом Дана Војске Србије данас je у Интернату Војне гимназије и Средње стручне војне школе "1300 каплара", пред свечаним стројем ученика и запослених, прочитанa информација о обележавању Дана Војске Србије. Свечаном строју ученика и запослених Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“ присуствовали су начелници школа капетан бојног брода Срђан Миљковић и потпуковник Благоје Ђачић.

Начелник Војне гимназије потпуковник Благоје Ђачић честитао је свим ученицима и запосленима Дан Војске Србије, са жељом да до наредног Дана Војске Србије, по угледу на наше славне војводе, генерале, официре и подофицире, буду још успешнији и доследнији у извршавању својих наставних и радних обавеза и задатака, дајући на тај начин додатни допринос развоју и унапређењу образовног и васпитног рада у Војној гимназији и Средњој стручној војној школи „1300 каплара“.

 

Поводом Дана Војске Србије уручене су награде и похвале запосленима и ученицима Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“, који су у претходном периоду остварили запажене резултате у образовно-васпитном раду и на такмичењима на градском, републичком и међународном нивоу.

Војска Србије прославља свој празник 23. априла, у знак сећања на дан када је 1815. године, на Цвети, донета одлука о почетку Другог српског устанка за ослобођење Србије од отоманске империје, што је била историјска прекретница која је довела до стварања савремене српске државе и омогућила стварање ефикасне и модерне српске војске.

Велико интересовање младих за школовање у војним школама на најбољи начин потврђује да је поверење грађана у Војску Србије велико и да војна професија у савременом свету младих и даље заузима истакнуто место.

 

ЖИВЕЛА ВОЈСКА СРБИЈЕ!

ЖИВЕЛА СРБИЈА!


Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови