0.jpg

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ НА САСТАНКУ СА ВОЈНИМ СПОРТИСТИМА

07. 10. 2022

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ НА САСТАНКУ СА ВОЈНИМ СПОРТИСТИМА

 

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са Делегацијом Републике Србије при Међународном савету за војне спортове (CISM), припадницима Спортске јединице Министарства одбране, кадетима Војне академије и ученицима средњих војних школа са којима је разговарао о даљем развоју спорта у војсци.


Министар Стефановић се захвалио свима на оствареним резултатима, указујући на значај спорта у војсци почев од подизања нивоа психофизичке способности до достојног представљања наше војске и Србије на такмичењима широм света.

 

„Изузетно сам поносан и на наше спортисте и на кадете и ученике, који уз своје редовне обавезе, постижу врхунске резултате и свако мало, нас обрадују по неком медаљом и обореним рекордима на такмичењима и у земљи и широм света. Данас смо разматрали на које начине још можемо да им пружимо подршку, јер они то и те како заслужују“, рекао је министар.

Своје утиске и идеје о унапређењу услова за бављење спортом у војсци и даљим правцима развоја министру Стефановићу су овом приликом изложили и припадници Спортске јединице каратисткиња Јована Прековић, теквондисткиња Тијана Богдановић, скијашица Невена Игњатовић, џудиста Александар Кукољ и стрелац Димитрије Гргић, као и кадети Војне академије и ученици средњих војних школа који већ нижу резултате на бројним првенствима.

Потпуковник доц. др Негован Иванковић, шеф Делегације при CISM, упознао је министра са резултатима чланства Србије у Међународном савету за војне спортове, који окупља  армије из укупно 140 земаља света, наводећи да су наше екипе донеле 84 медаље са 110 војних такмичења, али да, осим резултата, учешће на овим такмичењима доприноси и повећању интероперабилности наше војске.


Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић захвалио се у име свих министру Стефановићу на несебичној подршци раду и резултатима војних спортиста.

 

Данашњем састанку присуствовали су и начелник кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић, начелник Војне академије пуковник др Срђан Благојевић, начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић, начелник Центра за физичко васпитање и спорт ВА пуковник Слађан Вељковић, командант кадетске бригаде потпуковник Милан Кончар, начелник Средње стручне војне школе капетан фрегате Срђан Миљковић, начелник Одсека за војни спорт потпуковник Драган Тодоров и тренер Спортске јединице капетан Горан Чегар.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови