Заклетва 3.jpg

Полагање војничке заклетве

16. 09. 2022

У касарнама у Сомбору и Ваљеву данас су одржане свечаности на којима су заклетву положили кадети 147. класе Војне академије и 14. класе Медицинског факултета ВМА, ученици 50. класе Средње стручне војне школе „1300 каплара“ и слушаоци Курса за резервне официре генерације „септембар 2022“.


Изговарајући текст заклетве пред заставом Републике Србије ученици су се обавезали да ће чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије. Поред родбине и пријатеља девојака и младића који су данас ступили у строј бранилаца отаџбине и многобројних гостију, свечаном чину полагања заклетве присуствовали су у Ваљеву и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, начелник Департмана друштвено-хуманистичких наука Деканата Војне академије доц. др Саша Деветак, начелник Средње стручне војне школе „1300 каплара“ капетан фрегате Срђан Миљковић и начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић. 



Честитамо нашим ученицима, кадетима Медицинског факултета Војномедицинске академије и слушаоцима за резервне официре на положеној заклетви. 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови