maraton.jpg

Водник Ђуро Борбељ шампион Србије у маратону, запажена улога припадника Војне академије у организацији догађаја

28. 04. 2024

Рекордан број учесника у Београду на 37. Београдском маратону који је данас окупио преко 13000 учесника из 70 земаља, међу којима су запажену улогу имали припадници Универзитета одбране и Војне академије који су учествовали у такмичарском и организационом делу манифестације.


У такмичарском делу припадници Универзитета одбране и Војне академије учествовало је 100 професионалних војних лица, кадета и ученика су у маратонској трци на 42 километра и 195 метара, полумаратонској трци на 21 километар и 097 метара и 10 километара где су остварили су изузетне резултате.

Водник Ђуро Борбељ припадник Спортске јединице освојио је титулу првака Србије у маратону и на тај начин одбранио титулу освојену прошле године. Борбељ је представљао и Републику Србију као члан атлетске репрезентације Србије на Првенству Балкана где је заузео пето место у поједничаном пласману. Улогу вође државне репрезентације на Првенству Балкана обављао је капетан Горан Чегар. У трци на 10 километара потпуковник Ненад Милосављевић из Катедре ВВ заузео је треће место у укупном пласману.

За понос колектива Кадетске бригаде Војне академије је да је пет кадета Војне академије успешно савладало маратонску стазу: Дарко Божић, Предраг Ђуричић 147. класа и Владан Драгаш, Стефан Стојков, Милан Милетић 148. класа.

Треба напоменути да су своје трке успешно истрчали и пружили свој максимум пуковници Милан Кончар, Дејан Михајловић, Зоран Кнежевић, Игор Еплер, капетан бојног брода Срђан Миљковић, капетан фрегате Милан Кресојевић и капетан прве класе Марко Михајлов.

Посебно је значајно учешће близу 86 кадета Војне академије, и по 20 ученика Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“ у организационом делу манифестације који су својим односом допринели да се 37. Београдски маратон организује на високом нивоу и на најбољи начин презентовали Универзитет одбране и Војну академију.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови