Skolska 1_200x130.jpg

Почетак нове школске године у средњим војним школама

02. 09. 2022

Данас је у интернату Војне гимназије организована свечаност поводом почетка нове школске године у средњим војним школама. Свечаности су присуствовали ученици и запослени Војне гимназије и Средње стручне војне школе „1300 каплара“ којима су се обратили начелник Војне академије и начелници средњих војних школа и том приликом пожелели им срећан почетак школске 2022/2023. године. Свечаном почетку нове школске године, поред начелника Војне академије, присуствовали су и чланови колегијума начелника Војне академије.
 

На свечаном постројавању које је реализовано у интернату Војне гимназије скупу се први обратио начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић и истакао посебан и вишеструки значај данашњег дана за Министарство одбране и Војску Србије, јер поред почетка нове школске године у средњим војним школама, данас се обележава и Дан кадровске службе.
 

Војна гимназија и Средња стручна војна школа „1300 каплара“ су фигуративно речено калем са две гране које се напајају знањем и вештинама професора и старешина обе школе. Мисија наших школа је иста са другачијим задацима – рекао је начелник Војне гимназије.

У наставку свог обраћања начелник Војне гимназије истакао је да смо данас посебно поносни јер седамдесет и осам ученика 50. класе Војне гимназије, након успешно савладаног периода прилагођавања, започиње школовање у клупама наше школе. Од наставника и запослених затражио је да се наоружају стрпљењем и да, као и до сада, дају свој максимум у трансферу знања и вештина најмлађим припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
 
 


– Немојте заборавити да сте и привилеговани и почаствовани радом са најбољим средњошколским кадром које отаџбина Србија има – нагласио је капетан бојног брода Ћитић у обраћању запосленима и пожелео свим присутнима срећан почетак нове школске године.

У свом обраћању начелник Средње стручне војне школе „1300 каплара“ капетан фрегате Срђан Миљковић истакао је важност школовања ученика у средњим војним школама и нагласио да је од изузетне важности да сви запослени препознају своје место и улогу у васпитању и образовању наших ученика и да дају све од себе да их на најбољи могући начин припреме за наставак школовања на Војној академији и посао у јединицама Војске Србије.
 
 

– Ученици, свима вама желим да одам признање и честитам што сте одабрали частан и одговоран војнички позив и одлучили да будете у служби Војске Србије и Републике Србије. Желим да вам поручим да су, поред образовања и васпитања које треба да стекнете током школовања, веома важне и навике које ће вам представљати додатни алат за што ефикасније и ефектније обављање задатака у будућности. У сваком тренутку морате бити апсолутно посвећени и одговорни – рекао је капетан фрегате Миљковић и пожелео присутнима срећан почетак школске 2022/2023. године.

Након обраћања начелника средњих војних школа присутнима се обратио начелник Војне академије пуковник ванр. проф др Срђан Благојевић, иначе бивши ученик 25. класе Војне гимназије. У свом обраћању пуковник Благојевић пожелео је срећан почетак нове школске године свим ученицима и запосленима и посебно се обратио нашим најмлађим ученицима.
 


– Најмлађи ученици Војне гимназије, педесета класо, поносни смо на вас и исказујемо велико поштовање и дивљење вашој одлуци да се, у временима када је у целом свету безбедносна ситуација веома сложена, определите за частан војнички позив – рекао је начелник Војне академије.
Ученицима старијих класа је рекао да Војна академија рачуна на њих и да их са нестрпљењем очекује у строју кадета Војне академије. Запосленима је поручио да од њих очекује да буду ослонац и подршка ученицима да истрају на зацртаном путу и да заједничким снагама остваре све циљеве и савладају све препереке.

Након свечаног почетка нове школске године, ученици су се упутили ка школској згради Војне гимназиије, где ће, након првог школског звона, започети усвајање нових знања и, без икакве сумње, наставити да нижу успехе на које су нас навикли.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови