0.png

НАСТАВНА ПОСЕТА УЧЕНИКА 54. КЛАСЕ

27. 08. 2023

 

Ученици првог разреда Средње стручне војне школе „1300 каплара“ у склопу периода прилагођавања, у пратњи командира класе и разредних старешина, посетили су данас Београдски зоолошки врт.

   

Београдски зоолошки врт, познат и као Врт добре наде, је градски зоолошки врт града Београда, који се налази у оквиру Београдске тврђаве, тачније на простору Малог Калеменгдана.

   

Командир класе упознао је ученике да је београдски зоолошки врт настао 1936. Године, да га је основао тадашњи градоначелник, индустријалац, господин Влада Илић (I), и да је свечано отворен на Петровдан – 12. Јула.

   

Ученици су упознати да у београдском зоолошком врту тренутно живи око 211 животињских врста и око 1 800 јединки, како егзотичних и угрожених, тако и локалних и домаћих животиња. Од тога највише врста чине птице, нешто мање сисари, а затим гмизавци, неколико врста зглавкара и јато пирана.

 

Такође им је саопштено да у склопу београдског зоолошког врта живи званично најстарији живи амерички алигатор на свету, Муја. Он је 1937. године стигао у Београд из незабележеног зоолошког врта у Немачкој.

   

Најмлађим ученицима Средње стручне војне школе „1300 каплара“ желимо много среће у наставку школовања.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Последње вести

Важнији линкови